Wednesday, December 09, 2009

  Syukur ke Hadrat Illahi

Mmmm...da lame aku x update blog. kemalasan menghantui diri.huhuhu....yela...kat u blehla rajin sbb bile busan je bleh nk update blog. tp bile kat umah....xdenye nak hingat2 blog ni. dapur menanti kamu!hukhukhuk....bz manjang. bz mkn!hahahaha.....arini rase sgt bsyukur ngan ape yg telah dikurniakan Illahi. ape yg aku takuti telah pun aku tempuhi.Alhamdulillah aku xberchenta lg ngan discrete math.hehehehe.....tp yg paling mengejutkan.....arab saye!!!!!maceh ustaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!esok blehla saye meronggeng2 ngan kwn2 saye.^-^ da byk kali aku postpone nak kuar ngan diorg....tp esok mesti,kena kuar. takleh nk bagi reason papelg.huhuhu...da byk sgt masalah cuti ni. bkn sengaje nak postpone. tp......mmmmm......

Cuti sem ni sungguh menguji aku sbg seorg hamba Allah di muka bumi ini. mcm2 masalah dtg. ape yg aku rancangkan sumenye cancel. kite mrancang...Allah menentukan. aku hanye mampu cube menghadapi sumenye wpun sukar. maybe mase nila aku kene blajar menjadi seorg insan yg smakin matang & bleh bpkir ngan betul. tp ape yg lebih aku pkirkan adalah mak abah aku.mmmm.....ditambah ngan masalah sukar memahami manusia laen. knape ye kalo kite tlg org mase dea susah tp slalunye kite akn mendapat balasan yg negatif ?aku yg bodoh @ dea manusia yg tiada ati & prasaan? aku takkan bcakap byk. aku hanye bdoa...sekiranya itu hak aku....Allah akn pulangkan kembali kepadaku. tp aku tidak menghalalkan hak aku diambil oleh manusia tersebut tanpa sbrg kate dari dea. mungkin slame ni aku terlalu diam hingga manusia itu brase aku tidak bleh btindak apa2....tp sedarla...Allah itu maha adil. kau dpt ape yg kau buat. kau biar manusia laen dlm kesusahan sedangkan kau saje bersenang2. tanpa kata kau jelaskan. kata kau seperti kau besar, kau kaya, kau mampu...tp.....kau sebenarnya manusia paling daif di mata aku.




Friday, November 27, 2009

  Salam Aidiladha

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!cik ros!!!!!!!!ni mak kite kasik nasik impit ni....ceh!di pagi hari raye sudeh bz di dapur.yela....anak dara kan...kalo anak teruna duk dpn tgk tb je.huhuhu....hari raye aidiladha?ape maknenye?maknenye.....korban segala lembu,kambing,kuda,rusa.....mesti haiwan2 ternakan ini sedih setiap kali tibenye hari raye aidiladha.sedih3...sob3...tp makne aidiladha bkn je korban tp....tp ape?penuh pengertian.sukar dilafazkan ngan kate2.fuh!hehehehe......ape aktibiti arini?duk dpn tb tgk sampai da xde ape yg nak ditgk!nak gi kedai survey brg....tp mcm mls pulek.tp excited nak beli!ape brg tu?jeng3......tunggu.....lalalalala.....dahla.mls nak bebel byk.hehehehe....camat ari raye aidiladha sume!!!!!!!!!mkn naci impit,rendang ayam,kuah kacang,kuah lodeh.nyam3......lazat......

Monday, November 16, 2009

  Hoorraaayyy!!!!!

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!bangun2!ape ni tido lg.ish!ceh!arini azriyani blk umah!!!!!!!!heeee....sgt ske...^-^ org laen da cuti da kat umah xkecoh pun.kau je kecah semcm.huhuhu.....arini last saye update blog.bile kat umah saye da xkan ingat blog ke ape ke.yg saye ingat adalah kebahagiaan yg perlu dinikmati sebaek2nye....:)sebelum ni xbahagia ke?bahagia....tp kat umah lg bahagia wpun slalu kene bebel sbb ske tido.hahahaha.....pastu kat umah bleh mkn ape je.sume ade.mase ni la saye akan menaik taraf pertumbuhan anggota bdn saye.hehehe....bile da gemok bising.hukhukhuk....

Ape aktibiti utk holiday ni?mestila membuat perkara2 yg bleh membahagiakan saye seperti memasak, membasuh baju, melipat kain, mengvakum umah....hahaha...sgt bahagia pekerjaan2 ini. ni pekerjaan utk practice jd surirumah yg berjaye...practice makes perfect!ahaks!aktibiti laen?pegi berjalan2 bsame org yg dirindui.ade ke?hukhukhuk...mestila mak abah saye....mmmm....sampai di sini saje bebelan saye di hari yg mulia ini.sampai jumpe di laen waktu.bile?jeng3....mcm geli je ayt.hahaha.....hepi holiday sume!!!!!!!!!take care!


:):):):):):):):):):):):):):):)




Sunday, November 15, 2009

  Berakhir Sebuah Penantian

Morning glory sume!!!!!heee....today is sunday.tomorrow?monday!!!!!!esok saye akan tido di sebuah rumah yg saye rindukan.tp yg paling saye rindu adalah penduduk2 tetap di dlm umah tersebut.hehehe...mak!abah!tunggu uchu blk!!!!!!!!uchu?hukhukhuk....bersediala mak abah utk membebel slame sbulan ni.hehehe...yg lebih besh saye akn jumpe ngan si izzah gedik!tp cuti ni gak saye nak mronggeng ngan beshfwend saye mse zaman muda mudi dulu.shallu!!!!!da lame xkuar meronggeng gi cek keuntungan soping2 complex kat JB.yg penting saye nak membeli sesuatu yg bleh menggembirekan ati saye.apakah dea?saye pun xtau.hehehe....

Esok flight pukul 10.50.aku ingatkan kul 10.05.xdela aku terkocoh2 nak pulang kunci bilik sume.bleh ke japlg nak tepon Mak Pah nak mintak Mak Pah msk naci lemak esok pg?huhuhu...nanti blk umah bleh mkn naci lemak.bleh ke???mmmm....tp mcm menyusahkan je kan.gedik sungguh!kalo call skrg...nanti Uncle Bun bleh gi pasar ptg ni beli udang.kahkahkah...bleh Mak Pah buat naci lemak sambal udang.nyam3....tertelan air liur jap.sssllluuurrr.....byk cekadak hang!hukhukhuk....tp esok sampai umah je mesti si kepo2 kat umah tu akan menanye soklan2 yg mls aku nak lyn.kak yani blk?kak yani nek kapal tebang ea td?knape kak yani blk?& aku mesti akan jwb ngan garangnye.sukati kak yani la nak blk!ni umah kak yani!bkn umah korang!hahahaha.....rindu kat si garang, si gedik, si gemok & si rongak yg aku marah pun tersengih2 je.wpun kdg2 diorg nakal tp kdg2 diorg buat aku ketawe terbahak2 sbb diorg ckp mengikut teori akal fikiran diorg sendiri.hehehe.....

Arini xde keje.jdnye aku bleh membebel byk2 kat blog buat kali trakhir.huhuhu....td call si gem kembar saye.hehehe....kak rinda!!!nak ckp ngan si gedik izzah.tp dea duk nyanyi2 lagu stacy.kenapa bah,kenapa bah....sudeh pandai ckp sabah!baru 1years & 6months.cucu uncle bun yg takot ngan uncle bun tu da pandai ckp sabah.haiiiiyyyyaaa....duk sabah pandai ckp sabah.duk blk kg jb nanti ckp jawe ngan atok nenek.duk blk kg klate nanti duk ckp klate.1Malaysia kn.huhuhu....bakal meriah la umah atok bun & nek pah nanti...maka...nek pah pun akan terjerit2 & atok bun hanye diam seperti tiada prasaan.tp dlm ati geram je.hehehe....

Sempena cuti yg bakal tibe ini....saye mengucapkan selamat beronggeng2 kpd sahabat2 seperjuangan saye yg lum abis exam...hehehe....kesian diorg still have 2papers.basyah!!aannyyyiiieee.....Selamat Hari Raye Aidiladha jugek....pakai baju raye,amik2 gamba,mkn naci impit, kuah lodeh, sambal goreng, aym masak kicap..nyam3....lazat.....telan air liur lg.sssluuuurrr....tgk wifi ni.time aku da taip bykla dea disconnect.cis!bikin gua paaannnaaassss je.






Saturday, November 14, 2009

  C.O.O.L or C.O.L.D?

Sejuk sungguh arini.xpenah rase sesejuk ni di ptg hari.hehehe...arini bangun tido je terus pack brg.nsb baek brg xbyk. xdela aku pening nak kemas. pertame kalinye azriyani cube menjadi sesimple yg mungkin.huhuhu....kalo dulu sumenye nak kene complete.xleh kurang ckit.tp skrg mule mnjadi seorg yg simple.yela...nak hangkut brg dr smenanjung gi sarawak xmcm leceh pulek.dahla kalo berat luggage lebih ckit kene charge.jdnye cube menjadi seorg yg biase!sebelum ni luar biase ke???mmmm.....

Smlm penat sudeh bersoping.hasil yg didapati adalah kek swak & ikan terubuk!!!hehehe...dpt mkn naci ayam penyet lg sebelum blk smenanjung.mcmla kat JB xde.gedik!ni nasi ayam penyet yg ayam dea besar....besar sgt.kenyang mkn. naperla aku rase mcm lmbt mase berlalu.kalo exam tu mcm cpt je.nak study je tetibe esok da exam.tp arini mcm lambat pulek mse berjalan.xsabar nak blk umah.nak merase ketenangan yg sgt dirindui.huhuhu....nak melupekan segala kesakitan, kegeraman & ketensenan.next sem?cube mncari ketenangan laen.aku akan berusaha!basyah!!aannyyiiee....kdg2 lebih baek sendiri.sendiri membawa diri.hukhukhuk....

Mlm ni nak buat ape ek?mlm td mse before tido ingatkan nak lyn bujang lapuk tp tetibe bru je start cd mate aku da terpejam.tersedar tgk cd da abis play.hahaha....eh,tetibe lapar la...tp mls nak turun kafe.megi da abis.mmmm....ape yg bleh aku mkn ek?bleh ke nak mkn KFC?ade delivery x?huhuhu...ddduussshhhh!!!!!xpe3.aku akan bertahan slagi bleh tahan.kang mlm rse lapar aku tidola sampai esok pg.hehehe....aku bleh tido dlm keadaan lapar tau.hebat x saye?hebat kepale hot hang!pemalas sungguh pompuan ni.heeeee.....ni hari2 trakhir aku update blog.pasni?blog pun cuti sbulan....teeettttt!!!!!!!!!!!!!lalalala.....



Friday, November 13, 2009

  Terkaku!

Sejuk pagi ni.sebeku hati aku yg berdegup kencang mcm nak gi interbiu!pasrah sudeh.study sampai rse nak mun!carrymark mcm hampeh!mcm jakun aku tgk carrymark smlm. xsangke ade ke carrymark byk tu?xbleh bg free lg 30% ke?diskrit2...serius ko mmg jiwe bersimpang siur!xpenah aku study sampai aku rse giveup sebelum jwb!tp still nak mengharapkan sesuatu yg aku pun xtau akan menjadi ke x.miracle!aku seperti mengharapkan miracle.hope aku bleh jwb nanti.kul 9-12.I dont know what happen to me in that time.muke mcm nak mun or muke mcm org jatuh chenta!pastu tamat sudeh perjuangan aku utk 6bln ni. 6bln akn dtg?aku xnk pkir skrg. skrg aku nak pkir ptg ni aku nak soping ape ngan si jejaka macho 2org tu.huhuhu...fulus xdela byk sgt. tp stakat nak beli ikan terubuk tu mampu lg ma.....hehehe....nak mlayan si jejaka sorang tu soping mcm ppuan!kek swak la apela.layaaannn.....brg xpack lg.dahla otai tinggal brg dlm store apartment je.org duk susah pyh hangkut brg simpan dlm store kolej....CikYan & CikQa slumber tinggal brg dlm store apartment.dahla lum tentu dpt kolej.buat otai lg.mmg nak kene sekel baru insap!hahaha....

Bile nak post je tenet mcm tut!ni nak mengamok gemok ni.cubela prangai elok ckit wifi oi....pasni aku dah xbuli ko da....ko bleh rehat scukup2nye slame sbln!tenet ni kan...aku da taip byk ni...ko xnak save pulek..eeeee......maen2!mudah-mudahan Allah permudahkan aku jwb diskrit nnt.aku xnak dea lg...xnak!!!!!!!!!wish me besh of luck!basyah!!aaannnnyyyiiieee.....;) skt perut!disconnect!



Thursday, November 12, 2009

  Org Kate vs Aku Kate

Org kate : Hidup ni mcm pelangi. Wane wani. Chantek…
Aku kate : Hidup ni mcm lollypop. Kdg2 sgt sweet, kdg2 kurang sweet, kdg2 xshedap lngsung!xnak mkn!
Org kate : Hidup ni ibarat roda. Kdg2 di atas kdg2 di bwh.
Aku kate : Hidup ni mcm roller coaster. Bile kat atas…uuuu…aku bleh nampk dunia.Bile kat bwh…ala….mcm nak naek lg.Bleh ke?
Org kate : Kejayaan dicipta oleh insan biasa yg brusaha scr luar biase.
Aku kate : Kejayaan dicipta oleh insan biase yg brusaha scr berterusan.konsisten!
Org kate : Jgn bermaen ngan api nanti membakar diri.
Aku kate : Kalo bermaen ngan air nanti lemas pulek….
Org kate : Jgn ditangisi kesedihan lalu.
Aku kate : Nanges la bile kamu btul2 sdg sedih. Pastu mesti ok.heee….
Org kate : Senyum itu sedekah.
Aku kate : Senyum itu pengubat duka. :)
Org kate : Chenta itu buta.
Aku kate : Chenta itu ade mata hati. Kalau xde mata hati caner nak bchenta…^-^
Org kate : Tiket MAS mahal.
Aku kate : Aku beli murah je.heee….
Org kate : I believe I can fly….
Aku kate : I already fly….uuuu……
Org kate : Sarawak besh.
Aku kate : Mmmmm….????
Org kate : Bleh tak kau jgn argue ape org ckp?
Aku kate : Xbleh ke?ada mulut ckp, ade telinga dgr, ada mate lihat, ada hati rase. Lalala….
Org kate : Kau ckp ape ni?
Aku kate : Kau tanye aku ke?
Org kate : Aku bkn tanye kau ke?
Aku kate : Kau bkn tanye dea ke?
Org kate : Dea tu sape?
Aku kate : Aaarrrggghhhhh!!!!!budus!aku kalah!hahahaha….(gara2 terpengaruh ngan spontan).:P


Semua org akn kate ape yg dea nak kate. Tp adakah kate itu sesuatu yg boleh diguna pakai@ sekadar kata di bibir???how’s sexy.auw!muuaahhh!!!!

;)


Wednesday, November 11, 2009

  Today

++ MENDUNG ++
++ CA ++
++ HARD ++
++ KENYANG ++
++ NGANTOK ++
++ TAKOT ++
++ HOME ++
++ IMPATIENT ++
++ BISKUT ++
++ KEROPOK ++
++ TASIK ++
++ WALK ++
++ PEACE ++
++ COMFORT ++
++ MISS ++
++ QUITE ++
++ FLY ++
++ CLOUD ++
++ BIARLAH RAHSIA ++
++ DISCRETE MATH ++
++ HP ++
++ ??? ++

-----------------------------

Tuesday, November 10, 2009

  Bintang...terangi aku.

Aku tulis Kau baca.

Aku luah Kau tanya.

Aku private Kau bilang jangan.

Aku lari Kau kejar.

Aku penat.

Aku letih.

Aku lesu.

Aku boneka tiada perasaan.

Kau arah.

Kau lontar.

Kau conteng hati ini.

Hari-hari aku seperti kabus.

Kelam.

Simpan saja rasa itu.

Aku bahagia begini.


Saat ini aku perlukan kamu sahabatku,anis & isma. hug me now.


Monday, November 09, 2009

  ------------

Tiada kata seindah ini. im surrender now....mmmmm.......

Aku tersepit.
Aku rimas.
Aku lemas.
Siapa aku dalam hidup kau?
Kenapa kau meletakkan syarat kau pada aku?
Kenapa aku perlu ikut syarat kau?
Kenapa tidak biar saja aku menjadi pengikut kata kau?
Aku seperti apa?
Aku cuba memahami….
Aku cuba mendengar….
Aku cuba melihat….
Aku cuba apa yang kau minta aku cuba….
Tapi kau cuba apa yang aku cuba?
Ada kau cuba memahami apa yang aku cuba fahami?
Ada kau cuba mendengar apa yang aku cuba katakan?
Ada kau cuba melihat apa yang aku lihat?
Kau menuduh aku melukai hati kau.
Kau menuduh aku pembuli hati kau.
Kau menuduh aku punca kau menjadi begitu.
Kau melihat aku dari mana?
Mata, hati atau telinga?
Kau kata kau selalu mengalah.
Kau kata kau selalu memaafkan kesalahan aku.
Tapi ada aku mengungkit perkara yang pernah kau lakukan?
Ada aku teriak suara sepertimana kau teriak pada aku?
Ada aku kata aku perempuan yang sempurna?
Kau terlalu ingin memiliki.
Sampai kau lupa siapa aku.
Keinginan kau terlalu tinggi sampai kau biar hati aku dijahanam.
Biar aku begini.
Sendiri membawa haluan.
Sendiri menjerit kelesuan.
Sendiri memujuk diri.
Jangan kau kata aku pemberi harapan.
Kerana kau sendiri yang mencipta harapan.



Sunday, November 08, 2009

  Jangan Berharap

Assalamualaikum!!!!!!!!!!makcik....saye ade jual kopok lekor mentah...yg size besar rm3.50.yg kecik rm2.00.sos dea pun ade cik.3hengget je 1botol. cik nak beli tak? maka Cik Pah pun ngan pantasnye terus mengambil purse beliau di dlm bilik.hahahaha....teringat mase kat umah. ade org jual kopok lekor mentah kat umah aku.canggih. takyah susah2 gi Kipmart. ape da aku mengarut ni.huhuhu....arini hari yg biase2 je. takde hepi. takde sedih. flet. tp skrg hepi ckit sbb aku mendapat topup free!!!hehehe....sapela yg baek hati sgt topupkan aku. tetibe je aku cek baki mcm bertambah. smoge murah rezeki org yg tersalah topupkan aku tu.hehehe....

Sepertinye arini aku hanye mengadap diskrit math. lame2 ngadap aku mule memahami jiwe diskrit. tp tak taula nanti tetibe jiwe dea bertukar plak mase exam nanti.huhuhu....mudah-mudahan Allah mempermudahkan aku jwb diskrit math jumaat ni.amin.....mlm td aku telah membuatkan seseorg agak berase bengang ngan aku.huhuhu....bengang ke dea? tak taula azriyani. azriyani da explain jgn mengharapkan pape dr azriyani. tp still gak nak buat diri sendiri kiciwa.huhuhu....aku ke yg salah? aku ke???ko tau tak sape yg salah? aku la kot.hukhukhuk....azriyani mlsla nak pkir benda2 tangkap lentok ni. tp kdg2 org sekeliling kite sepertinye cube memenagi hati kite.ceh!aku bukan tak hargai....tp memang aku da taknak pkir skrg ni. azriyani phm bagaimana rase dikiciwakan....tp....aaddooo....azriyani tak taula nak luahkan caner lg.kalo la bleh dikorek isi ati azriyani ni...dah lame azriyani gali bg org phm.huhuhu....TEKANAN PERASAAN!!!!!!!!!!!!tolooonnggg!!!!!!!!!sbr azriyani,sabar......teruskan hidupmu tanpa pkirkan org laen.huhuhu...enggak bisa...ni yg rase nak mkn eskim ni.magnum 1!!!!nak magnum je.demand. rase bersalah sentiase menyelubungi saye.ceeewaaahhhh!!geli3.hukhukhuk....sudahla azriyani.gi la solat..kuatkan hati dan terus berpegang kpd keputusanmu.keputusan ape?hahahaha.....toing3...disconnect!


Saturday, November 07, 2009

  Special For My Fwend : IMAN :)

mmmm.....da msuk ari sabtu.wpun baru 1jam. smlm ari yg agk menggembirekan aku. sbb ptg smlm mak pah call.heee....slalu mak pah call weekend je. tp beliau ingat aku abis exam smlm tu yg beliau call tnye. dan beliau membawa perkhabaran yg agk menceriakan sedikit hati ni.hehehe....1st, beliau akan menolong aku tanpa pengetahuan uncle bun.sgt ske...^-^ uncle bun tu abah saye ok...hehehe....slesai sudeh masalah saye.2nd, beliau akan amik saye kat airport mase saye blk nanti!!!! saye lg sgt ske...heee....makin tak sabar saye nak blk. takyah la saye tumpang kreta ibu si jejaka macho.huhuhu...segan sbenanye....semua perkhabaran ini seperti sedang cuba utk membuatkan aku bahagia di hari2 yg aku lalui sejak kebelakangan ni....Alhamdulillah...:)

Merujuk seperti tajuk di atas...saye nak buat post ni khas utk sahabat saye...:) ape yg khasnye? khas utk memberikan dea kate2 semangat utk dea terus hadapi semua yg dilalui dgn senyuman....sweet kan name dea.IMAN.hehehe.....maybe ape yg dilalui adalah salah 1 halangan & dugaan yg perlu iman tempuh sebelum iman menemui chenta yg dicari.....biar susah nak dptkan chenta. tp bile dah dpt biar dea terpahat di dlm hati. takkan terbang di bawa angin.takkan terbakar oleh nafsu. tp akan subur selama2nye.biar hati terluka skrg. biar iman menanges skrg. sbb aku tau 1 hari nanti iman akan dpt ape yg dicari & masa tula iman akan menanges sbb gembire. usah di tunggu saat itu. tp carila saat itu. cari sampai jumpa.biar penat sampai lelah. penat itu akan menguatkan kau. lelah itu akan membawa kau ke jalan yg dicari. di mana jln tu?hanye kau yg tahu. buang semua duka. kumpul segala suka. jadikan duka sbg pedang diri kau. jadikan suka sbg perisai idup kau. i wish u besh of luck! everything is in ur hand. nothing impossible!basyah!!aaannnyyiieeee...;)

with luv ;)



Friday, November 06, 2009

  Title?don't know....

mmmm....pagi2 je da bukak blog.huhuhu....bistu mate aku ni kalo ngadap buku stengah jam je mula la dea nak bermanje2 nak terpejam.heee.....jadinye kenela membuat perkara2 sampingan seperti membuke blog....arini saye keseorangan di bilik sbb cik ka ade paper pagi ni.gudluck cik ka!basyah!!;) aku?aku ade paper cara2 nak tido japlg.hehehe....esok paper Hubungan Etnik. nampak simple tp nak membacenye....MasyaAllah....sgt sronok.sronok saaanggaaatttt....sronok dea tu sampai bleh buat aku tertido! mcm bedtime story!hukhukhuk....

Arini da ari jumaat.lagi seminggu je nak blk umah.yea2....ske sgt.^-^ pastu blehlah mkn sedap2 kat umah. naci lemak!!!!!!!!!!tp ade 1 bende yg buat aku takot nak ari jumaat minggu dpn. gaye manelah aku jwb diskrit math nanti. adakah aku akan tersenyum @ terkial2 duk tgk org.huhuhu....diskrit oh diskrit. ko rase aku bchenta ngan ko lg tak tahun dpn?huuuaaarrggghhhh!!!!!!!aku taknak ko lg!taknak!!!!!ko ni susah aku nak phm.jiwe terlalu kompleks!susah3!mudah-mudahan Allah memberikan aku 1mimpi soklan apakah yg keluar nanti.hehehe....byk chantek muke azriyani....usaha!tangga kejayaan...tawakal!diiringi doa....:)

Aku ade 1masalah la....tp....mak aku nak tlg tak?huhuhu....kalo mak aku bleh tlg pun....nanti kalo abah aku tau mesti kene bebel. adddooo....yani serba salah la...caner ni....?(gaye gedik)hukhukhuk....mmmm....aku kene pikirkan aternatif laen. apakah masalah yani itu? a) masalah mental, b) masalah jiwa, c) masalah emosi. hahahaha.....semua ni takde kene mengene! tetibe nak ketawe kuat2.sbb dgr radio era pagi ni mcm sengal je.ape da....aku rase kan org laen exam duk busy study. tp aku exam ke tak exam ke same je. kejenye asik update blog!hahaha.....nak buek camano...da itu yg menggembirekan eden.....hehehe....sudahla azriyani. byk munyik la ko....huhuhu.....selamat mencipta kenangan yg besh di ari jumaat ini!!!!!basyah!!aaannnyyyiiieee....^-^


Thursday, November 05, 2009

  Semuanya 3.Full of Memory....

Di petang yg mendung lg suram ini membuatkan aku busan lalu membuke folder memory yg bermcm2 gaye gamba terdpt di dlmnye.heeee.....tibe2.....tringat akan mase lalu yg indah lg mempesonakan.hahahaha....tetibe tringat wajah2 yg da lame aku tinggalkan.huhuhu...bkn ingin meninggalkan....tetapi mase mbuatkan aku perlu meninggalkannye.sob2...huuaaarrggghhhh!!!!!!!gembeng!ni la kisah kami bertiga.3 of us!ceh!mcm nak buat hikayat pulek.HIKAYAT PUTERI ANIS, PUTERI ISMA & PUTERI YANI. yg anis & isma bleh blah lg name.kene gak ngan puteri.bile tang name yani....out of service terus!kene3...kene gelak!hahahaha......pelbagai onak & duri telah dilalui bersame.gunung telah didaki & dituruni bersame. lautan dalam telah direnangi sehingga telinga, idung segale lubang masuk air.hahaha....fantastic!tetibe je.huuuu.......

Segalenye bermula di suatu tempat yg dulunye aku berpkir2 sama ade nak masuk ke tak.huhuhu....tp di situ telah terciptanye sebuah kenangan & persahabatan yg bersih lg suci mcm safi balkis!sukar utk dilafazkan dgn kate2 erti sebuah persahabatan. tp setelah merasa dgn hati yg luhur....uuuhhhh....sukar dimengertikan.hahaha....takde ape yg dpt disamakan dgn persahabatan. ni la org2 yg membuatkan saye bahagia & slalu ingin bergelak ketawe sampai saye tertido menamatkan hari2 saye sebelum ini. mase itu mencemburui @ sbg manusia kite perlu akur dgn ketentuan & takdir yg telah ditentukan. pertemuan mencipta sebuah perpisahan. perpisahan mencipta sebuah kerinduan. kerinduan mencipta sebuah kasih sayang yg suci & abadi. seperti chenta Shahjehan kpd Mumtaz, Laila & Majnun, Romeo & Juliet, Jack & Jill.eh!Jack & Jill mcm brand keropok je.hahahaha...ddduuussshhh!!!!!!!!!maen2 ea Azriyani. tgh feeling sedih ni.sob2....hukhukhuk.....

Di mana mereka skrg? di Amerika?di Jepun? oh!tidak...mereka masih berada di M'sia.hehehe....cume jarak memisahkan kami.ceh3....takdela berjarak sgt mcm padang jarak padang terkukur....1negeri gak....tp.....uh!sedih.sob2...hanye aku yg tercampak di tanah yg berbeza tp masih di bumi yg same.mmmm.....dahla.taknak la citer lg.buat sedih aku je.huhuhu....aku nanges ni, aku nanges ni.hhuuuaaarrrggghhhh!!!!!!!!nak eskim!nak eskim!!!!!paaanggg!!!!!!aaadddoooiiiiii......hamek ko!


















SEBUAH KISAH KLASIK

Jabat tanganku….
Mungkin untuk terakhir kali….
Kita berbincang tentang memori di masa itu….
Peluk tubuhku….
Usapkan juga air mataku….
Kita terharu seakan tiada bertemu lagi….
Bersenang-senanglah….
Kerna hari ini akan kita rindukan di hari nanti….
Sebuah kisah klasik untuk masa depan….
Bersenang-senanglah….
Kerna waktu ini akan kita banggakan di hari tua….
Sampai jumpa kawanku….
Semoga kita selalu….
Menjadi sebuah kisah klasik untuk masa depan….


Sirius aku rindu mereka ini. mereka rindu aku tak?huuaaarrrggghhhh!!!!!emosi terganggu.huhuhu...


  Entah....masihkah ada chenta dihatiku....hukhukhuk.....

Sebagai pembuka bicara....saye mulakan dgn 2baris pantun.ehem2...
Hari ini tiada matahari,selamat tengahari!hahahaha.....mendung je arini.sepertinye turut bersedih sbb aku jwb arab ngan sesukati dan ntah pape.huhuhu....mudah-mudahan ustaz dpt menanda paper arab aku ngan penuh kesabaran dan kemurah hatian.huhuhu.....perosak bahase!huh.soklan arab tu takdela killer sgt. tp aku mempunyai masalah lupe ingatan.jdnye agak2 hentam je aku jwb td.huhuhu....tp kalo cikgu skola agama aku dulu tanda paper arab aku yg ni...mesti dea berbangga sbb at least aku takdela asik fail mcm dulu.hahaha....mencila citer pasal arab.tak besh,tak besh,tak besh...

Arini mcm takde benda nak merepek. tp kan.....aku nak ckp.....aku kan.....aku kan....aku kan.....aku rase mcm....mcm inilah,mcm itulah.hahahaha.....mcm2 la ko ni azriyani. ala....rase mcm nak mkn naci lemak....nak tunggu minggu dpn lambatnye.....16nov. lambat3. tetibe tekak ni mengade mcm nak mkn naci lemak.huhuhu....da lame sgt tak mkn naci lemak....mmmm.....

Aku mcm ngantokla.bleh ke nak tido tgh2hari ni? xbleh3 ma....nanti bangun kepale mengong. betul kan mei mei?hehehe.....so far utk arini tiada luahan prasaan akan berlaku di dlm post ni. I feel better today. Nothing interesting and nothing make me sad. but, I just thinking something that people told me. my life is my own but maybe he try to protect me. am I right?huhuhu....theres no answer but.....mmmmm.....apela AZRIYANI merepek ni. cik ka dahla takde. gi basuh baju pakai mesin. ni yg kebusanan sampai buat aku nak tido sgt ni.ish! naper tajuk post aku ni mcm takde kene mengena je.....haaa.....tu namenye lirik lagu.hahahaha....mcm tak besh je post aku arini. tp still nak post gak.lalalala.....



Wednesday, November 04, 2009

  KePuaSaN yg MemBaHaGiaKaN SaYe....heee....

Hello.....kopi ke milooo....???
Kopi 1 mamak!!!hah?mamak???sejak bile saye mkn kat kedai mamak?hukhukhuk....tidaaakkkk!!!!arini saye bertambah gembire dr smlm.:) sbb saye berjaye menchantekkan blog saye wpun mlm td saye tensen karena tidak berjaye mngeditnye mengikut kepuasan hati saye.huhuhu.....tp ngan semangat yg kental lg gigih.....saye bangun tido pagi td dan terus mengeditnye.saye berjaye!!!!!!!!!!!saye sgt ske....^-^ tido pun tak tenang mlm td sbb saye tinggalkan blog saye dlm keadaan huru-hara.huhuhu.....gigih tak saye?hehehe.....aku mmg camtu..kalo aku nak bende tu...aku mesti akan berusaha dptkan!nak gak....nak gak!!!!!penah dulu....nak beli baju raye....tp abah aku tak bagi sbb dea kate mesti aku takkan pakai lg baju tu. pakai skali je. pastu terperap duk dlm gobok. tp.....mlm tu aku tido sampai terngigau2 nak baju tu punye pasal. esoknye abah aku belikan.hehehe.....tp mmg benar kate pepatah....ibu bapa lebih memahami anaknye. pepatah ke ni?hahahaha.....aku pakai skali je baju tu.pastu da tak suke.terperap dlm gobok. abah aku punye bising sampai skrg.....kalo skrg aku nak beli baju je mesti abah aku akn perli pasal baju tu. hukhukhuk....aku pun mcm fobia. kalo beli baju raye je aku mesti akan berpkir pjg sama ada aku akan slesa n suke pakai ke tak baju tu.hehehe......

Saye gembire mlihat blog saye. kalo dulu saye rase xbesh tgk blog saye. tp skrg rase mcm nak buat background desktop.hahaha....tp saye akn mengeditnye lg sampai saye rase da malas, jemu, muak n sampai rase nak muntah mengeditnye....heeeee......aku tau kegigihan aku ni hanye sementara....huhuhu....kegigihan? arini aku akn menggigihkan diri aku utk study arab sampai ke titisan embun esok pagi. konon je ni....kalo study takdenye gigih sampai 3,4jam straight. mesti akan ade commercial break yg melampau mlebihi 3,4jam!huhuhu....MasyaAllah....tlgla gigih AZRIYANI...tlgla gigih!toloooonnggggg!!!!!!!!!!!!!!!!ade haiwan dlm bahaye....kami tak besar dan kami tak kuat.....bile bekerjasama semua jadi mudah....yeaaahhhhh!!!!!!!!AZRIYANI akan menggigihkan dirinye!!!!!!!!basyah!!annyyiiieeee.......^-^ ingat muke ustaz....ingatla esok paper arab!ingat3....blog?shhuuuuhhhh3.....tutup!
 


Tuesday, November 03, 2009

  Hadapilah Dengan Senyuman....:)

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!
Cik Yan dtg ni....heeee.....
Cik Yan? sape tu? Cik Yan tu panggilan Cik Ka pd YaNi CoMeY.heeee....Cik Yan n Cik Ka.comey sgt.huhuhu....arini ari slase...3 Nov!!!!!!2paper da settle aku kejekan. pdn muke dea!aku ganyang cukup2. lg 4paper yg bakal membunuh aku.huhuhu.....tp aku akn pastikan aku yg bunuh dea.bleh ke?bleh2 ma....basyah!!arini aku rase bahagia wpun kepeningan aku dtg setelah penat bergusti ngan paper BM.pnt jari-jemari aku menumbuk dea.huhuhu....BM2....tak sangke aku mengadap ko lagi slepas sekian lame aku meninggalkan ko.nsb baek Miss Fatimah tu ok n besh. kalo tak....aku mesti jemu n kalo bleh taknak berchenta ngan ko lg.hukhukhuk.....baek aku bchenta n berkasih syg ngan diskrit.huhuhu....diskrit? tetibe aku mcm parkinson.gegel segale bende yg ade pd aku.theeettt!!!!!!!!hahaha.....naper arini saye rase bahagia? sbb Allah telah menganugerahkan saye ketenangan di saat2 saye rase tertekan ngan diri saye sendri.caner tu?hehehe.....sejak akhir2 ni mcm2 bende yani kene hadapi. yani penat....(gaye gedik)hahahaha.....tp Allah  sentiase ade ngan aku wpun aku takde sape2 kat sini.sedih.......sob2....kerinduan aku pada Mak Pah pun da trubat sbb dpt ckp ngan Mak Pah smlm!!!!!!!!!!!sgt ske.....^-^Mak Pah tu mak saye. Kazen2 saye panggil mak saye Mak Pah.hehehe.....mak saye siap ckp beliau sentiase doakan saye menjadi kuat di sini sampai saye dpt capai ape yg saye nak. saye hanye mampu ketawe seperti tiada prasaan. tp setelah telefon di letak.....saye sedih di bawah bantal!hhhuuuaaarrgghhhhh!!!!!!!!!!!huhuhu......adakah saye hipokrit?cube menyorokkan prasaan sendri tp hakikatnye saye bkn seperti ape yg dilihat oleh kamu.hukhukhuk....sepertinye saye smakin merepek. huuuu.......ish!mcm geli je aku bace ayt2 aku di atas.hahahaha....aku ke ni???oh!my God.......apepun aku harap prasaan tenang ini akan bsama aku sampai aku abis final.bile tu?13Nov!!!!!!!!!!pastu bleh mronggeng Cik Yan!tp......no money.....no ronggeng2!huhuhu......



Monday, November 02, 2009

  Kaku, Kelu, Keliru

Lagu ini membuatkan aku termenung dan berasa sgt bersalah setelah mendengarnye.huhuhu.....di saat aku cube fokus pada ape yg lebih penting dlm idup aku.....di saat itulah pelbagai prasaan, rasa dtg. aku akan cube menjadi kuat dan berdepan dgn sume ni. Aku bermohon Allah akan mempermudahkan utk aku lalui sume ni dan mudah-mudahan sume ni akan berakhir ngan 1penyelesaian yg baek. amin....today is my emotional day's. hukhukhuk.....

RELA

Tak ubah berbunga lalang….

Rendahnya pandanganmu….

Padaku yang amat memerlukan….

Kegersangan sekeping hati….

Mengharapkan setitis embun….

Agar basah rindu ini….

Aku yang terbiar sejak mula lagi….

Puas kumerintih….

Puas kuberduka….

Kuhanya mampu berserah berserta doa harapan….

Ubahlah haluan hidup ini….

Demi cinta yang menyala….

Kurela menggenggam bara api….

Demi kasih yang mengharum….

Sungguh aku rela….

Biarpun pada pandangan seperti bunga yang layu terbuang….

Namun kau pasti tahu….

Semua kerna aku masih lagi setia padamu….

Biarku menangis seumpama pengemis….


  Rasa Apakah Ini.....?

mmmm.....prasaan lapar yg tramat sgt ini telah membuatkan aku nk update blog.huhuhu.....rase lapar ini mengganggu konsentrasi idup aku. rasa apakah ini....? da baper ari aku tak mkn naci ek? huhuhu.....arini aku bgn sgt lambat. mcm study bria2 sgt mlm td. nsb baek tak terlepas solat subuh. huhuhu.....naper arini aku bgn tido je aku rase mcm mood aku sume ilang. adakah dlm kepale otak aku ni duk pkir soklan apakah yg bakal keluar esok.....atau memikirkan bende2 yg tak sepatotnye aku pkir....?hhhuuuaaarrrggghhhh!!!!!!!aku tersepit lg terkepit. rasa ini membuatkan aku tak slesa sbb aku asik termenung lalu melayang seperti layang2 yg putus talinye.hahahaha....mengarut! Ya Allah....Kau tenangkanlah hati hamba-Mu yg lemah ini....Kau lapangkanlah dadaku.....Kau hilangkanlah semua rase ini. Mudah-mudahan aku dapat fokus pada apa yg aku nak buat mase skrg ni. Kau permudahkanlah aku menjawab soklan final esok.amin......nothing to say. nak merepek pun da takde feel....mmmmm.......



Sunday, November 01, 2009

  Pekerjaan Mengarut Saye Pagi Ini.heee....

Morning sume!!!!!!!!!!mesti ade yg bgolek2 peluk bantal lg....ade yg duk study sambil menyangap 20X....ade yg duk surf tenet tak sudah2!mcm aku!huhuhu....bagun awl. pas solat tak tido lg. tp......membuat pekerjaan yg mengarut!bkn study pun. studynye ckit je. bukak note pastu hafal2.tp pastu tetibe mcm mendpt idea nak godeh webcam pulek.....godeh je takpe.tetibe mngambil gamba2 yg memalukan diri sendri!siap edit lg.hahahaha......sukati saye la.saye tak gune webcam awk pun.....lalalala.....

Smlm aku kepeningan setelah berejam duk edit layout blog.budus punye layout. gara2 kau aku telah mendpt kepeningan kepale.hehehe....yela....duk edit2. tetibe dea tak mengikut citarasa yg aku nak. bleh tak jgn degil???pnt aku edit2 tp tak jadi. last2 aku gune je layout mcm kanak2 riang!senang!abis citer. tp pas final ni mcm nak kuatkan smngt nak tuka gak layout laen. hukhukhuk....pastu dpt plak mkn lakse swak yg masin smcm. da lapar sgt aku mkn jela. tp mcm masin smcm plak smlm. slalu sedap je.huhuhu....bertambah la kepeningan kepale aku. toing3....kalo bintang atas kepale tu bleh nmpk....mesti ade byk. comey3.heee....nsb baek cik ka keluar smlm. kalo tak....aku mkn cikedis n roti jela. tp bkn ke ko mmg slalu mkn cikedis n roti je azriyani??naci?mcm da lame aku tak mkn naci....ha'ahla....baru aku prasan. patotla aku mcm tak bertenaga je.tak bertenaga ke?hahahaha.....Tetibe saye rase lapar.....ape mak saye tgh buat skrg ni ek? mesti tgh buat jemput2 pisang n naci goreng. huuuaaaarrrggghhhh!!!!!!!!!!!!saye tak dpt mkn....i really mish my mum....:(

Pada pagi yang mulia dan indah ini.....saye mengaku telah membuat pekerjaan yg aneh2 lagi gedik!huhuhu....hasil pekerjaan saye itu saye tunjukkan kpd sesiape yg sgt bertuah yg mengview blog saye.heeeee......bkn senang nak tgk muke azriyani yg sememeh di pagi2 hari.hahahaha.....smoge tiada sesiape yg mengutuk hasil kerja saye itu.lalalalala.......saye tak kisah pun kalo kene kutuk. yg penting saye gembire.hahaha.....kebusanan telah menguasai diri. inilah kesan dari kebusanan tersebut :-


Comey kan hasil kerja saye?hahaha...


Friday, October 30, 2009

  I Need U....

mmmm.....aku busan skrg ni.jdnye aku nak post 2 bnda dlm 1 hari.saye punye blog.sukati mak abah sayela.huhuhu....hujan lebat....tp pelik.sbb mate aku tak sibuk nak terpejam pulek.hehehe....td da htr buku aktiviti kolej.amat mnyedihkan.bebel tak kene sgt. tp kebarangkalian kene buat rayuan kolej amatla besar.huhuhu....aku mls nak pkir sgt. tp nanti da nak blk cuti mesti aku akn kelam kabut pening kepale pkir psl kolej.arrrggghhh!!!!!InsyaAllah dpt.....huhuhu....1st sem aku da bt prangai.ish!

I feel empty. i mish my mum.huuuu....di saat2 begini la emosi aku terganggu. aku sedih.....sedih3.huhuhu....di saat emosi tgh mcm sengal2 ni dgr plak lagu yg menyentuh kalbu.huuuaaaarrggghhhh!!!!!!!!(melalak bwh bantal)hahahaha.....aku sedih ni,aku sedih ni.aku pun taktau naper aku sedih.....marila kita hayati lagu ini...kene nyanyi ngan nada yg comey n manje.hukhukhuk....


Ummiku Sayang

Memancar sang suria…

Menyinar cahayanya…

Begitula berseri wajah ummiku sayang…

Aku sayang ummi…

Ummiku sayang ummi…

Sayang-sayang ummi…

Ummiku sayang…

Walaupun ummi letih mengasuh kami ini…

Namun masih tersenyum menyejukkan hati…

Aku sayang ummi…

Ummiku sayang ummi…

Sayang-sayang ummi…

Ummiku sayang…

Bila pulang sekolah Ummi sambut kami…

Sembahyang sama ummi…

Alhamdulillah…

Aku sayang ummi…

Ummiku sayang ummi…

Sayang-sayang ummi…

Ummiku sayang…

Ummiku sayang…

Kaulah srikandi…

Berkorban selalu untuk kami…

Ummiku sayang…

Kau ibu mithali…

Semoga Allah kan berkati…



Mak saye...^-^


  Ketakotan.....Padan Muke Aku Sendiri!huhuhu....

mmmm.....aku rase ngantok sgt pagi ni.mcm taknak bgun. lepas solat subuh je aku terus tido ngan enaknye.hehehe...tp terjage sbb terhidu bau wangi stoberi perfume cik ka. ngan gaye manje muke basi aku tnye dea,"cik ka....nak gi ane....?"hahahaha.....dea jwb nak gi kluar cari ketenangan. huhuhu....tp smlm mmg dea ade ckp nak gi pasar cari udang n apentah. nak buat cekodok udang. aku pun legala....hingatkan dea nak gi htr buku aktiviti kolej kat ofis.wooo.....seram tetibe.cop aktiviti aku baru ade 2!caner ni......?pasti kene bebel ngan kerani kolej. sem 1 je aku da buat prangai. hukhukhuk....bkn mls nak join aktiviti....tp takde mse.hah?ape azriyani?ulang blk pernyataan td.takde mase.heeee....takde mase ko ckp...?????meh cni aku bg jotos free.hukhukhuk....mase tido ko bkn maen blambak lg.join aktiviti kolej yg tak sampai 2jam pun mls!huh!ala....aktiviti kolej tu slalu buat mlm.aku dahla kalo da naek tingkat 4 duk dpn laptop ni mls nak turun blk.mls3.haaa.....jdnye krani tu pun mls nak tgk cop ko yg baru 2 tu!pdn muke saye!huhuhu...padahal bkn susah pun nak dpt cop.join je perjumpaan ke ape dptla cop. tp kemalasan dan kedegilan kaki aku yg taknak turun gi perjumpaan....nak buek camano....?salahkan kaki pulek.salahkan tuan punye kaki la.huhuhu....

Ala....gamble jela ptg ni. mintak2 takdela kene bebel ngan krani kolej sbb cop sikit.sikit tahap kudukut plak tu. tp seram gak nak gi htr ptg ni. dahla hari ni last kene htr buku kolej.eeee....mencila.menci ngan kemalasan aku yg telah mbuatkan aku susah di kemudian hari.hukhukhuk....takooootttt!!!!!!!!!!segan tu kalo kene bebel....kalo takde org laen takpe.ni dptnye ade org laen.aadddooo.....malu3 ma....mintak2 la mood krani2 kolej tu ok ptg ni.huhuhu....dahla muke aku n cik ka je yg asik buat aduan kat ofis kolej tu.kipas rosak la,tandas rosak la,lampu terbakar la. tp aktiviti kolej malas nak join! MasyaAllah....mesti krani2 tu ingat punye muke kitorg.....aaadddooo.....patotnye da duk jaoh ni aku kenela bertungkus-lumus nak dpt kolej utk next sem. tp ni tak.duk buat prangai plak. slumber je plak tu.tak dpt kolej sem dpn ko nak duduk mane azriyani????takpe3.sem ni je aku buat prangai.sem dpn aku rajin2kan la diri.hehehe.....bleh ke?mmmm.....Ya Allah....ko sejukkanla hati krani2 kolej tu bile tgk muke aku. mudah-mudahan takdela aku kene bebel teruk sgt.kalo tak kene bebel langsung pun lg bagus.huhuhu.....amin........

Thursday, October 29, 2009

  Menghitung Hari

mmm......mcm cpt je mase blalu. kejap je da hari khamis....kjap lg da hari slase.1st paper utk aku lalui.huhuhu....takot, terbyg2 apakah soalan yg akn aku tgk nanti n terpkir2 adakah aku akn jwb ngan fakta yg sbenar @ fakta yg aku buat sndiri.hukhukhuk....mudah-mudahan ape yg aku study akn membantu aku menjawab ngan tenang nanti. amin......

Hari ni nak merepek pasal ape ek? haaa.....psl org2 yg aku nak jumpe sgt mase cuti nanti. 1st, of course la mak abah aku. 2nd, tak sabar nak tunggu cuti skola sbb kak rinda blk johor!!!!maka dptla saye jumpe si izzah gedik.hahahaha.....kalo dea tak ingat ucu dea yg comey ni...siap dea!aku cubit2 dea.lalalala....canerla dea skrg...da besar n da pasti smakin nakal. da stahun tak jumpe tu.....tp yg lg besh raye haji tahun ni umah aku akn dipenuhi org2 yg sihat lg gebu. hahahaha....mak saye gem,abah saye gem,akak saye gem, abg ipar saye gem n anak buah saye pun gem.haahaha......saye?saye gembire!yeah!!!bkn gemok.heeee......

Kalo kak rinda balik mesti kitorg akan gi jusco. aku pun taktau ape yg ade kat jusco tu sampai kak rinda wajib pegi kalo stiap kali dea blk smenanjung. yg sudah pastinye aku akan ikut gak sebab nak mlayan krenah dea pilih baju la apela. kdg aku ikut sbb aku kene mlyn si izzah gedik tu.hukhukhuk....oleh karena raye tahun ni kak rinda tak bagi aku duet raye....maka cuti nanti aku nak paw dea.hahahaha.....pastu nak paw abg rafhan mkn yg mahal2. kalo ngan abg rafhan kene paw mknn je sbb dea ske mkn. aku nak mkn eskim termahal pun takpe.dea byr.besh!hehehe....kalo diorg blk umah aku....mesti aku akn asik mkn mcm diorg. mkn mcm sampai rase nak mun blk.huhuhu....dulu mse kak rinda lum kawen kitorg slalu mronggeng same2. beli baju pun same.mesti kitorg akan ske bende yg same. kalo aku ckp bende tu chantek, kak rinda pun akan ckp benda tu chantek.semua owg ckp kitorg same.muke same.tp bezanye aku kurus,dea gem.hahaha....rindu la kenangan tu. tp skrg semua da brubah. dea da ade husband n anak yg gedik.aku?aku ade diri aku yg gedik je.hahahaha.....

Skrg kalo gi soping slalu ngan mak abah aku je.mak aku jela yg slalu duk mlayan krenah aku nak soping. kalo soping ngan mak aku sgt sronok. semua beliau byr. tp kalo soping ngan abah aku....bleh tak jgn beli yg bukan2. cube jimat ckit.hukhukhuk.... tp sejak da brumur 22 tahun ni....hehehe....kecewewetan aku da ilang. kalo dulu....nak beli baju je pusing 1 soping complex.huhuhu....semua org da phm da krenah aku.tp skrg kalo da nmpk yg berkenan trus amik,byr.kalo takde yg berkenan takyah beli. kalo tensen tak dpt ape yg aku nak....aku akn beli mknn yg mahal.huhuhu....ilang kebengangan sbb dpt mkn.

Tak sabar nak blk umah. nak tido atas katil busyuk tu.hehehe.....dulu kan....semua org taknak tido ngan aku. akak2 aku slalu halau aku suh tido bwh. tak bg aku tido ats katil ngan diorg.huhuhu..kecik ati.sbb....aku tido....sgt shopan.^-^ diorg bengang kalo tido ngan aku pasti aku akan bergusti ngan diorg.hahahaha.....bistu nak buek camano....da mmg aku tido ske tendang n tumbuk org. bukan sengaje pun.....heeee......skrg sume org da bsar n smakin tua. takde sape nak mlayan krenah aku.mmmm......kalo ade adik kn besh.aku ade kwn. ni aku kalo kat umah sorang2 je.busan,tido.nak keluar mak aku tak bagi. tp kalo aku asik tido je kene bebel pulek. huhuhu.....yani serba salah la...(gaye gedik).huh.

Tetibe kan skrg ni aku rase mcm nk mkn kek scret recipe la.choc banana. nyam3....bleh ke?heee....pdhl baru smlm mkn secret recipe.smlm bfday abg kimi.bkn smlm.kelmarin bfday dea. tp smlm bru kitorg kua. mule2 nk mkn mcd je. tp tetibe nak tgk wyg 3D pulek.jdnye kenela mkn secret recipe...sbb mcd kat kuching.jaoh lg. tgk wyg 3D beshla....before ni aku pnah tgk gak wyg 3D. tp da lame....smlm kitorg tgk citer katon meatball. tp pening ckitla. aku dahla mmg pki spec. pastu kene pki spec 3D lg. da mcm juling mate aku.hukhukhuk....mule2 aku nak tgk wyg yg biase je...tiket baru rm7.sbb kalo wyg 3D mahal woo.....rm20.huhuhu.....tp tetibe cik ka ckp nak suport aku rm10.mule2 aku nak byr sendiri gak. tp cik ka bria2 nak byrkan aku rm10.huhuhu...maceh cik ka!!!!!!!!!heeee......i lub u.muah!



Same kerr???



Izzah gedik.mungkin skrg lg gedik.huhuhu....


  Today is Wednesday

What day is today? Today is wednesday......good....ceh!mcm cikgu darjah 1.hukhukhuk.....almaklumla....nak jd ckgu tp lum kesampaian lg......huhuhu....arini ape je yg aku buat ek? nak kate study....aku bace je note hubungan etnik. tp mcm tak brape nak ingat ape yg aku bace. aku mmg lomah la nk hingat2 sejarah ni. huhuhu.....tp rasenye keje aku arini asik tido je.hehehehe....busanla....study sorang2....takbleh nak merepek....aku tgk buku.buku tgk aku.aku ckp ngan buku.tp buku buat bodo je.kecik ati aku.huhuhu....nak nanges la cmni.hahahaha....tringat dulu mse study kat poly....study tp kalau busan bleh duk kacau2 org. kat cni aku nak kacau sape....?silap2 aku dpt penangan free.hukhukhuk.....kalau dulu busan study bleh kacau isma....anis....ekin....ili....nurul....kat cni....?mmmmm.....aku ni mmg ske idup dlm kenangan la.huhuhu.....diorg la kwn2 yg paling besh dlm idup aku. sirius besh.siriuuuusssss......hehehehe.....

Aku rase kan aku tak penah gado ngan diorg. kalau kutuk2 tu kutuk maen2 je. kutuk situ abis situ. sbb diorg pun sewel2. aku pn slalu dikutuk adela. time nak tido. aku golek2. diorg gi gosok gigi. tp tetibe diorg tgk aku da lena tido. padahal tadi aku duk maen merepek2 ngan diorg ketawe berdekah2.tp tetibe senyap da tido. aku kan baby.....senang nak tido.hahahahaha.....anis slalu ckp aku buat magic. ketawe tp tetibe da senyap tido.hahahaha.....aku mmg sgt senang nak tido. but depends on the location and environment.hehehe.....kalo tempat yg aku sgt slesa n da biase....maka....letak kepale je da tido. tp kalo tempat yg baru n kureng slesa....terkebil2 la mate aku nak tido.huhuhu.....

Aku kan duk mrepek kat blog ni dr magrib td. tp tetibe akak housemate aku ajk mkn mcd. maka tergendala la aku nak post ape yg aku da tulis td.....skrg baru nak post. esk aku nak citer psl kitorg duk mronggeng tgk wyg 3D......(gaye jakun)hahahahaha.....besh!tp mate mcm juling.huhuhu.....dahla.nak sambung study. da mronggeng blk lmbt takleh nak trus tido.kene study dulu. kalo tak nanti aku tido dlm keadaan bersalah n menyesal sbb tak study utk mlm ni.hehehehe......

Tuesday, October 27, 2009

  Kejayaan Aku di Genggaman Tangan Kanan Aku

mmmmm......sebelum study mlm ni aku tetibe tringat nk update blog. kalau tak nanti hati aku tak tenang nak study. asik tringat blog je.hahahaha...bleh ke camtu? takbleh3 ma.....mlm ni nak study arab plak. by hook or by crook aku mesti study arab kaw2 punye. tp bile tang nk menghafal tu....aaadddooo.....tergeliat aku nak hafal. kalau da tergeliat nanti mulela aku golek2 di atas katil dan seterusnye memejamkan mate scara perlahan2.hahahaha....aku kene struggle sem ni. sbb 1st sem la pmulaan utk aku maintainkan pointer aku. mudah-mudahan aku akan mendapat kjayaan di UNIMASku yg terchenta. ikhlas ni ckp.dari hati yg luhur...ahahaha....kesian buku arab aku ni. dr tadi tgk tuannye tak bukak2 dea.huhuhu.....sudah2 la azriyani...bukak buku arab tu.....tutup tenet!disconnect!

Monday, October 26, 2009

  Allughatul Al-Arabiah

Camat Pagi sume!!!!!!!!!!!!heeee......arini aku bgn awl.....ceh!kecoh mcm aku sorang yg bgn awl.hehehe....arini smngt nak study arab.huhuhu....patotnye nak keluar gi LHDN n buat pas plajar. tp si jejaka 2org tu ade klas plak kul 10 ni. kene tunggu diorg blk klas baru gi. mintak2 la dpt settle semuanye arini. 2org jejaka tu kalau bersiap mengalahkan aku yg lagi cun ni. mcm pompuan!hukhukhuk....ni yg duk pagi2 bukak buku arab hafal segala bende yg aku mls nk hafal before ni.huhuhu....tp laptop ni asik menggoda aku je. baru study ckit tp tgn ni duk gatai klik ie. huhuhu....nak off laptop kang aku busan plak.sbb pagi2 ni kene dgr radio era yg ade din bramboi gile!barula dpt menceriakan hari stelah mndgr lwk2 budus dea. hehehe.....

Sambil mndgr radio....mari saye ajr semua org ckp bahase arb.hahahaha...tp aku bkn hustler pun. kalo ikut level....aku level yg paling low skali.huhuhu...dulu mse skola agama tak penah aku lulus bahase arab!slalu fail! tp tetibe kat u ni menggedik nak amik arab. sbenanye nak cukupkan jam kredit....kalau tak....aku takdenye nak menempah maut amik arab ni. huhuhu....bahasa arab level 1 ni aku rase mcm tak susah sgt. tp aku peningla blaja fi'il mudoriq la fi'il madi la, fi'il amar la. aku pening ngan grammar dea....jamak la apela. adddooo.....huwa, huma, antuma, antum, anti.aaddoooo.....pening3. tapi aku akn brusaha gak nak mendalami semua tu di saat2 akhir ni. hehehe.....yg aku ske arab ni aku ske bile dpt hafal utk ckp arab. example : amniyati al-mustakbaliyati mu'alimun. maknenye cita2 saye ialah guru. hahahaha....pastu uhibbu an aqmal fi wakti al-furuq, attobhu, qira'atu, attassauwak. maknenye perkara yg saye suke buat di waktu lapang ialah, memasak, membaca n membeli belah. hukhukhuk...penatla tulis arab dlm bm. kalo dlm jawi senang. byk lg yg aku blaja tp aku tak brape nk hingat. huhuhu.....

Nanti tahun 2 ade plak bahase baru yg ditawarkan....ade bahase mlayu dialek swak. mcm mnarik!heeee.....lecturer bm aku siap promote siap suh aku amik dialek swak tu. huhuhu....tgkla kalau jadual aku tak pack n clash. ceh!nak blaja ckp swak pulek....kamek sik tau ckp swak. seget, kepak je yg kamek tau. hahahaha......tp kalau dgr perempuan2 swak ckp swak....sirius comey. mcm comey la. bahase dea tu yg comey kot.hahahaha...bahase pun ade yg comey. mengarut je aku ni. tp kalau dgr diorg ckp.....tercengang trus! ape tu dea ckp......?hahahaha.....kat cni ramai bdk smenanjung yg duk ckp swak. aku je yg tak blaja2 lg. bkn taknak blaja....tp lum jumpe ngan mahaguru yg nk ajr aku....hukhukhuk....nantila....besh gak blaja kat swak ni. mcm2 bende baru aku blaja. cara hidup org kat cni....mknn....budaya.....bahase....tp hati aku still nak study kt smenanjung. huuuaaaaarrrggghhh!!!!!!!gedik sungguh!huhuhu......

Ish!mcm da lame aku merepek2 dlm blog ni. buku arab ni asik tgk aku je. patotnye aku yg tgk dea.hahahaha.....maafla buku.....heeee.....dahla. nak sambung perjuangan.perjuangan menuntut ilmu hingga ke titisan air liur yg trakhir. sekeleh!hahahaha.....smoge hari ni akan tercipta lagi kenangan yg lg indah dr hari smlm da sebelumnye.....^-^ kpd sahabat2 saye yg da mule exam arini....gudluck!do ur besh!doa byk2.usaha diiringi doa akan lebih mendapat keberkatan n InsyaAllah susah mane pun kite rase....tp bile kite slalu bdoa....Allah sentiase tlg kite.:) Allah tak penah lupekan hamba-Nya. cume kite sbg manusia je yg slalu lupe akan-Nya.huhuhu....aku doakan korang bjaye.....ammiinnnn.....basyah!!aannyyiiieee.....;)

Sunday, October 25, 2009

  Biar Rasaku Ini Rasamu

mmmm......mcm da lame tak update blog. tp bru smlm je aku tak update. almaklumla....smlm saye gi mronggeng mncari ketenangan di tepi pantai.hahahaha....sengal! smlm aku gi pantai ngan housemate aku....(gaye jakun).hehehehe....kitorg siap masak lg pagi2 tu. padahal tmpat tu takbleh bwk mknn. strictly no outside food! ni la 1st time aku gi pantai yg kene byr n takbleh bwk mknn.huhuhu.....tp kitorg kn pandai lg bijaksana...msuk jela mknn2 tu dlm beg baju. ape ade hal....lalalala.....kitorg bt sandwich, masak nci briyani, nuget, french fries....sedap.....sedap3. kitorg kuar dr kolej awl....sbb nak gi soping kat Pasar Sarikin dulu. jaoh sgt pasar tu. aku pun 1st time baru nak gi. sampai je Pasar tu mate aku trus jd juling.hahahaha.....byk sgt kain baju, telekung comey2, baju comey2, beg comey2. murah2 plak tu. ish! nsb baek duet aku da tinggal sipi2. kalau tak......kayo makcik2 kat situ aku borong brg diorg. heeeee......mule2 ingat nak beli kain baju buat baju kbaye nak pakai mse Kak Jia kawen....tp mcm membazir plak. aku kan gedik. stiap kali nak gi umah org kawen ke ape ke mesti nak baju baru. hehehehe....padahal baju kat umah ade lagi yg baru2 yg jarang pakai. ish! patotla abah aku ckp aku beli baju mcm beli ikan kt pasar. asik beli je. huhuhu...ala....nak buek camano.....da mmg habit aku suke beli baju. duet takde pun ngan magicnye aku bleh beli sehelai baju tau.hahahaha.....hebat tak saye?heee....aku pun pelik naper aku cmni...huhuhu....jalan2 tgk2 brg skali terberkenan kat shelai baju kotak2....tapi tetibe ngan sengalnye takde size. bsar kmeja tu....aku pakai da mcm ibu mngandung!huhuhu....tak puasati tak dpt. jln lagi. pastu jumpe baju kotak2 yg lg comey.^-^ size pun ngam2. sgt suke. harge dea mule2 RM37 tp stelah bjaye membuat muke kesian....dptla RM25.hahahaha......ske3. heee.....lgpun berbaloi la baju tu ngan harge dea. bkn ade brand pun. tp yg penting dea comey. saye sgt ske.^-^ roomate aku pun ade beli gak. tp dea punye paten laen. kalo pakai nmpk mcm boria kampung pisang.hahahaha.....

Lepas da pnt jln kitorg pun terusla menuju ke destinasi seterusnye.....pns sgt smlm. kat Swak ni pns dea semcm. bleh bikin gua paaannnaaaasssss je. hehehehe....tp nsb baek kreta yg disewa tu ok. aircond pun ok. kalau tak.....pecah aircond dea aku godeh. hukhukhuk....sampai pantai pun lgla bertambah pns. mule2 rase mls nak mandi. tp aku salin jela baju. takot tergoda ngan godaan air. hahaha....mule2 kitorg lepak kat pool yg paling sejuk. sejuk sgt air dea. air dea turun dr hutan. tp utk aku pool tu air dea mcm kotor ckit. huhuhu....aku mmg cewewet. oleh kerana aku cewewet...aku tak masuk pun pool tu. masuk kaki je.jdnye aku jd cameragurl. amik2 gamba. lepas je agk2 da tak panas sgt...kitorg pun turunla ke laut...ceh!mcm nelayan plak.turun ke laut.hahahaha......chantek sgt. Laut China Selatan tu.....korang da penah mandi ke kat South China Sea?(gaye berlagak)hahahaha......tp air dea agk keroh. tak mcm laut2 kat smenanjung. aku bkn mandi pun. keje aku amik2 gamba ntah pape.hehehe.....sementara tunggu diorg bercanda di pasiran pantai...sempat gakla aku menikmati alam dgn tenang da melupakan semua benda yg penah jd dlm hidup aku. huhuhu....sirius u can feel that feeling. free......peace.....huuuuuu......pantai yg sgt luas akn membuatkan mereka yg menikmatinye berasa bahagia. ceh!hehehe.....

Da puas diorg mandi, kitorg pun amik2 gamba ntah pape. kalau tgk blk semua hasil tangkapan gamba....rase nak ktawe bergolek2. klakar. mcm2 gaye. hahahaha.....aadddoooo.....tp beshla. sirius besh. mungkin nila masenye aku da mule nak mencipta kenangan yg indah2 kat Swak ni. even sebenanye hati aku lum sepenuhnye dpt menerima keadaan kat cni. huhuhu.....keep it up Azriyani!mesti pasni kau akan suke Swak.hahahaha.....nila last aku nak mronggeng utk sem ni.....taktaula pasni akan ade kenangan yg indah ke tak.....Kak Jia n Kak Shida da final sem....diorg la yg slalu bwk kitorg jln2....sbb kitorg taktau lg tmpat2 yg besh kt Swak ni....yg tau The Spring, Waterfornt, BDC je.huhuhu......takpe....ade lagi 3tahun nak xplore Swak ni. hehehehe......3tahun? sampaikah aku ke 3tahun itu di Swak ni?hukhukhuk....InsyaAllah.....mudah-mudahan Allah memudahkan perjalanan aku di cni.....mudah-mudahan kejayaan sentiase bersame aku....amiiiinnnn......nak berjaye tp kejenye mronggeng je.huhuhu.....ape kes???next week nak study gajin2. taknak tido je.sbb aku taknak menyesal di kemudian hari. sesal dahulu pendapat,sesal kemudian tidak berguna.ceeeewah!cikgu bm pulek.....papepun next week kene study hard. smart da takbleh da.cun pun lgla xlyn. u can do it azriyani!basyah!!aannnyyyiiieee......^-^
















Friday, October 23, 2009

  Sahabat @ Kawan @ Teman

Assalamualaikum!!!!!!!!!!!!!!!! cik kiah....yani dtg ni.....hahahaha.....apela eden mengarut ni. ddduuussshhhh!!!!tumbukan manja sampai ke perut aku. addooo....geli3.heeeee....halamak.....ckp pasal perut je....tetibe kn....tetibe kn....tetibe kn dea munyik2....caner ni....? yani lapar....yani rase yani nak mkn buger la....(gaye gedik mintak kaki).hahahaha......aku pun tak pahamla perut aku ni. asal aku nak tulis blog je dea munyik2. asal munyik2 je aku nak tulis blog. dea pun turut mencemburui aku. tak bagi aku merepek dlm blog. hukhukhuk.....

Di kala senja sedang berlabuh ini.....setelah aku siap bersiram.....wangi bak harum kasturi.....rambut mengurai kembang semcm.....berbaju cekelet berseluar putih munge2.....cube anda bayangkan rupe saye ketika ini.^-^ sungguh ayu! tak sangke saye seorg yg ayu! kahkahkah.....ni baru mukadimah.....mukadimah je da mengarut smcm. siapla citer yg seterusnya nnt. lg mengarut + merepek! sukati saye la nk mengarut ke merepek. saye punye blog. bkn awk punye blog. ade saye kisah???(gaye bongkak)hahahaha......

Hari ni saye nak memperbincangkan makna sahabat @ kwn @ teman. aku punya teman...uk uk uk....teman sepermainan......di mana ada dea selalu ada aku......ceeeewah! tak sangke saye turut mempunyai bakat menyanyi slaen mempunyai bakat membuat sajak, berpujangga dan selepas ini saye akan gilapkan bakat saye dlm berlakon. tunggu kedatangan saye dlm filem yg bertajuk 'Nasi Lemak' yg bakal ditayangkan pada pertengahan tahun hadapan.hahahaha.....komersial sungguh tajuk filem ini.kite sambung perbincangan kite td.ehem2...

Sahabat? siapa kau? akula raja.....raja mana? raja sehari.ahaks!heee......sahabat? kalau utk aku....sahabat tu mcm perkataan skima bg kawan.hehehe....kawan tu pulak adalah perkataan sedikit kasar bg sahabat. kalau teman.....dea sesuai utk mcm gelaran shopan bg 'skandal'.haahaha.....ape jenis pendapat da.....tak bleh pakai lngsung! pitching lari! tune lagila.lompat tinggi terus!salah3 ma.....semua org ada definisi yg tersendiri utk ketiga2 kategori ini.ceh! utk aku....sahabat adlh kwn n teman. kwn adlh sahabat n teman. teman adlh sahabat n kawan. pening3.....maknanye....saya membuat konklusi di sini bahawa sahabat, kawan, teman adalah benda yang sama. saya tegaskan kembali. benda yang sama. ceh! bakat lg 1 yg baru aku sedar. aku bleh berbahas. hahahahaha......

Dulu mase skola tadika kan....aku memilih kawan.....taknak kawan ngan org yg busyuk. bajet aku wangi sgtla mase tu.hehehe.....yela.....kalau bdk2 kecik kan mcm bau hamis ckit....biasela tu....aku ingat lg. cikgu suh aku duduk ade sebelah bdk laki tu. bdk laki tu busyuk. aku tak suke. dahla dea tak penah bwk bekal gi skola. aku slalu bwk kueh donut. hari2 bwk donut. tak penah bg dea. hahahaha.....aku lg busyuk hati!heeee....pastu kan rambut dea ade putih2. aku hingatkan habuk. tp sbenanye kelemumur. hahahaha.....tapi kan.....aku 1 skola ngan dea sampai aku skola menengah. tak sangke! semakin lame dea smakin bleh tahan la....wangi la.....hahahaha......klakar. da besar da bdk tu skrg.....ceh! ckp org besar mcm aku ni kecik lg.hehehe.....

Pastu mase skola rendah aku jumpe kwn yg suke cubit aku. jht punye bdk. huhuhu.....suke sgt cubit aku. aku pun taktau knape. agknye sbb aku comey sgt kot.hahahaha....dulu mse skola rendah aku pakai skirt sampai darjah 4...aku mmg suke sexy2.hahahaha.....org semua darjah 3 da pakai baju kurung. tp aku still sexy sbb lum mendapat hidayah.hehehe....aku siap merengek2 ngan mak aku....aku nak pakai baju kurung. taknak pakai skirt. malu woooo......tapi mak aku belikan gak aku skirt. pakai baju kurung time hari jumaat je. yela...mak aku tak bagi aku pakai baju kurung sbb beliau kate nanti sekeleh. mkn baju kene sambal. tapi mmg betul pn tau. aku tgk kwn2 aku yg pakai baju kurung sume agkla mcm sekeleh2.huhuhu...mkn kopok gian baju kurung kene sambal.ish2......dasyat.....kopok gian tu kopok lekor ye para pembace. hehehe....zaman skola rendah adalah zaman paling besh sbb aku bergiat aktip dlm zapin n menjadi hot spicy. hahahahaha....

Naek je skola menengah aku jumpe kwn yg ok2 la....tp biasela...mane ade kwn yg perfect. sbb aku pn bukan perfect pn....aku hanye total effect olay.hahaha....skola menengah aku suci dr perchentaan monyet n babun.hahahaha.....mcm geli je nak cintan2 ni. mkn megi cintan lg besh. kenyang.....halamak....perut aku...jap ea perut.....huhuhu....yela...dulu mak aku tak bagi aku keluar sesukati. gi skola dihtr...blk skola diambil. tp bermulenye tingkatan 3....aku mule terlibat dgn 'skandal2' perkongsiaan perasaan.hahahaha.... tapi takde kapel2. teman tp mesra. hehehe.....mcm gelila...sbb aku rase mcm kecik lg. duk bwh ketiak mak abah lg. tetibe nk bchenta. oh! no!!!!!!!!!!!

Pastu masuk poly....Politenik Merlimau Melaka. zaman ni paling besh dlm idup aku. sweet moment that i cant forget. sirius besh. besh sbb aku jumpe ngan kwn2, shbt2 n teman2 yg besh. mase ni la aku dpt rase sebenar2nye sahabat, kwn n teman. mkn same2.....mronggeng same2...beli baju raye same2....pakai baju same...tido same2....solat same2.....ketawa berdekah2 same2.....mengarut same2....mengumpat same2......semuanye same2. sekian, terima kasih.same2.hahaha.....cume 'kareb' n mandi je tak same2. heehehe.....besh sgt. kenangan terindah. aku yg lemah tanpamu....aku yg rentan karena....cinta yg tlah hilang darimu....yg mampu menyanjungku....nyanyi lg.  MasyaAllah.....Azriyani2.....yg paling besh time mronggeng. kitorg ad grup mmg kalau keluar same2. 4jejaka yg tak brape nak macho n 3ppuan yg sudah semestinye chantek lg ayu. sudah terbukti!sahih lg. tak dpt disangkal oleh mane2 pihak.hahahahaha.....kalau ingat blk kenangan2 tu.....indah water sungguh!mcm nak ulang blk ke mase tu. tp dalam idup ni....tu la wane wani khidupan....sekurang2nye Allah memberi aku pluang mrase kenangan yg indah seperti tu dgn mempertemukan aku ngan shbt2 yg baek....Alhamdulillah....:) i mish all my fwend. isma, anis, naz, din, popo n pen. rindu gak nk jumpe batch DTK JULAI 2005. imran, izhar, haziq....ingat lg knangan mse lepak kt tepi pantai mengarut maen game nyanyi2. klakar je. org yg pendiam pun tetibe trus jd kecoh n kecah.hahahaha....aarrrggghhhh!!!!!!!!!semuanye besh.

Zaman skrg aku? mmmmm....perlukan kekuatan mental n fizikal. zaman bermaen2 da berlalu. skrg bermulela zaman utk aku menjadi seorg yg lebih dewasa dr dulu. independant, strong n semuanye la but, aku akn cube mencipta kenangan yg terindah utk zaman matang aku ni. hehehe...kite buat dea...perlahan2....dgn tenang.....semua yg sukar akn berlalu.....mudah-mudahan aku akn menjadi lebih matang n dewasa tp akan mengekalkan kecomelan aku. hahahaha....comey la sgt.....pjg sudeh aku merepek. patotla perut aku makin mngeluarkan munyik2 yg kuat. huhuhu......konklusinye....ngan sape pun kite bkwn.....kite kene pandai bwk diri. dlm dunia ni takde manusia yg perfect n setiap org yg kite knl itu akan mengajar kite sesuatu benda yg kite tak penah tau sebelum ni.sama ade baek ataupun buruk....hanye kite dpt membezakannye dan menjadikannye pengajaran....InsyaAllah....Alhamdulillah.....Azriyani Bunaim sudah mule matang n menjadi powergurl!hahahaha......basyah!!anyyyiiieeee......^-^



   Sweet Moment....;)



Batch DTK Julai 2005



My Besfwend (dulu saye sgt gemok :p)



housemate saye yg besh!



Kiciwa mase konvo tak dpt bgamba ngan semua org. Ni jela org2 yg ade....




Apsal Din lagi gedik dari saye?hahaha....



Din gedik lg. takbleh jadik ni.takbleh3 ma......


Thursday, October 22, 2009

  MARAH!!!!!!!!!!!!!!GERAM!!!!!!!!!!!!!!BENGANG!!!!!!!!!!!!!

Huuuaaaarrrrrrggggghhhhh!!!!!!!!!!!!!aku tgh menahan marah, geram n bengang ni. sirius aku tak tau caner nak handle semua ni. budus! huh. aku mencila....naper aku asik kene pkirkan orang laen tapi hakikatnye hati aku sendiri rase skt......? tlg!!!!!!!!!!!!!!! tlg bawak saye gi suatu tempat yg saye bleh lupekan semua ni. knape orang slalu tak bleh hormat ape keputusan kite? knape????? haaa....kn AZRIYANI da mengeluarkan kemarahan, kegarangan dan yg sewaktu ngannye......aku rase nk mkn eskim skrg ni. eskim!!!!!!!!!!!hanye kau yg bisa menyejukkan hati aku.huhuhu......aku rase muke aku skrg da mcm ikan paus di bwh. tak taula tgh senyum @ tgh mcm nk mkn org.huhuhu......aku tak suke prasaan marah. tp skrg aku seperti menahan sesuatu dlm diri yg hanye menunggu mase utk berkembang dan seterusnya meletup seperti mekanisme letupan dlm penyebaran biji benih. cikgu sains mase skola rendah dulu ckp kalau biji benih tersebar melalui mekanisme letupan...maka biji benih itu akan tersebar jauh dari tempat asal. dah name pun mekanisme letupan. mestila terpelanting jaoh kn. apela. ish! sempat lg nk merepek. aku tgh marah ni, tgh marah ni.....garang ni. takot ni.....hahahahaha.....aaadddoooo.....marah....tlgla pergi jaoh2. aku bkn tak suke kau.....tapi aku mmg benci teramat sgt kat kau. suke, gembire, ktawe....meh cni dtg kat aku ea.....huhuhu.....basyah AZRIYANI! kau bleh handle semua ni. basyah!! bile aku nak tulis blog je aku ngantok. bile ngantok je nk tulis blog. bleh ke nk tido awl mlm ni? hehehehe......smoge hari esok akan menjadi hari yang lebih indah dari hari ni.Ya Allah....Kau berikanla aku kekuatan dan Kau permudahkanla aku utk melalui jalan yg telah Kau bukakan utk aku. amin............



Ikan paus yg sedang lapar seperti aku yg sedang mrh!huh!