Tuesday, October 14, 2014

  ?



Wednesday, January 01, 2014

  1st entry!

Tiba tiba pagi pagi buta update blog . yeah ! aku akan pastikan ada entry baru untuk permulaan 2014 ini . daaang ! sebenarnya semuanya masih sama . takde yang berubah . aku masih penganggur tegar dan akibatnya aku berangan angan untuk menjadi business woman . har . har . har . ah ! pasrah la jadi penganggur ni . rasa putus asa tahu . bukan enak . sungguh meyebalkan rasa itu . ok . harus chill ! tak perlu gusar . teruskan usaha dan tingkatkan semangat ! harus bersinar seperti bintang malam yang kadang kala tiada bulan menemaninya . giteewwwwww . hak . hak . hak . 


Oh ! ya . misi bermula hari ini . aku nak jaohkan diri dari nasi buat sementara waktu . bukan tak suka nasi . suka sangat . tapi ingin berusaha untuk menjadi kurus sikit . sikit je . ala buat sedap hati je . :p disebabkan menjadi penganggur tegar yang seringkali hanya bergolek golek dan hanya sekali sekala berjalan , makanya harus mempunyai diet yang sedikit orang kata tak professional sebenarnya . ah ! lantak . har . har . har . tadi aku dah menyuarakan misi ini pada MakPah dan dengan sekali smash beliau jawab ha'ah , boleh . lepas tu makan jajan banyak banyak macam makan nasi lepas tu pengsan dekat econsave lagi . hua . hua . hua . sentap hati kita nok . 


Apapun , bukan hanya sebab tahun baru kita baru kena ada misi , visi atau azam . setiap hari sebelum tidur kita harus ada azam untuk hari hari yang bakal dilalui . dan yang lebih baek , setiap hari sebelum tidur kita perlu memaafkan orang orang di sekeliling supaya esok harinya kita menjadi manusia yang sentiasa redha dan bersyukur dengan apa yang sudah ditakdirkan untuk kita . barulah kita mampu mencapai azam ! yeah ! kaannnnnn . semangat lebih ke apa ni . 


Semoga Allah merahmati apa yang kita lakukan dan semoga apa yang kita lakukan mendapat kebaekan di dunia dan di akhirat . In Shaa Allah .


Syukran Jazillan . :)


Hari ni ending lagi kemaen laen macamnya . har . har . har .






Monday, December 23, 2013

  kembali bersua

Helloooooooooooo ~ hello . hello . hello . ok . taktau ada ke tak lagi orang sudi baca blog ni . anggap jela aku bermonolog sorang sorang . hua . hua . hua . memandangkan aku semakin malas dan semakin malas dan semakin malas . makanya blog ini aku hampir lupakan . bukan sengaja lupa . tapi sebenarnya sibuk sana sini . ah ! kau . ayat manjang sibuk . ngeh ~ yela . sibuk buat itu . sibuk buat ini . sibuk pergi sana . sibuk pergi sini . cuba cerita sikit pergi mana . :p


Eh ! 2013 dah nak berakhir . 2014 macam tak sabar sabar nak datang . apa jela yang aku dah capai dan buat sepanjang 2013 ni ? macam banyak buang masa jalan sana jalan sini lepas tu tidur lama plus banyak  macam katon sleeping beauty . tapi dah grad . Alhamdulillah . tapi tak kerja lagi . stress . tapi tiba tiba nak maen sarung sarung cincin . ah ! takot pulak kenapa diri kita tiba tiba berubah jadi begini ? *mata kuyu* mengada sangad kan . MakPah cakap rezeki , jodoh kerja Allah . tunduk tak reti nak cakap apa . tapi rasa nak korek biji mata bagi sedar akan semua kenyataan yang bakal jadi . tapi kita takot . kita takot sebenarnya . *nada manja nak nanges* panggg !


Nanti aku update lagi . bukan janji . tapi pasti . cuma taktau bila . agagagaga ~ 


Tata . jaga diri . semoga Allah merahmati dan melindungi kita semua . sama sama kita doakan yang terbaek buat orang sekeliling kita . :)


Macam dah laen kan ending entry aku kali ni . hak . hak . hak . 



Monday, December 02, 2013

  parents talk - chapter 1

Hey , hai ! permulaan entry yang kunun ceria . dah lama tidak bercerita . ah ! tak reti dah nak bercerita . oh ! ya . aku masih menganggur . susah ye nak dapat kerja . barangkali belum rezeki . positif sentiasa . padahal dekat rumah sibuk tunjuk perasaan sebab tak dapat dapat kerja . har . har . har . gila kau tak stress bila tak kerja . setakat ini hanya menjadi supir dan bibik sambil meramal masa depan sebagai seorang yang laen dari yang sekarang . wah ! macam semacam je bunyinya . :p


Semalam ada parents talk . sambil tengok tv , sambil bersembang tentang kenangan masa muda , sambil bercerita tentang masa depan , sambil makan dan minum teh panas lalu berkata , " kita merancang , Allah yang menentukan . " ah ! tak reti la nak cerita . phewwwwww !







Semalam sempat buat kek . bila tengah diet tapi tengok kek ni terus tergugat nafsu makan . tapi hari ni rasa menyesal pulak makan kek ni banyak semalam . rasa nak buat seat up 100 kali tanpa henti . gitu . 





Ajal maut , jodoh pertemuan di tangan Allah  . hanya Allah yang mengetahui segala kebaekan di sebalik kejadian . semoga ini yang terbaek . In Shaa Allah .



:)


Tuesday, November 12, 2013

  aku, teman dan sekeping ijazah

Ehem . ehem . wah ! dah lama tidak bercerita . sekali kembali bercerita , haaaaaa punyalah panjang entry kau . bukan panjang dengan apa . panjang dengan gambar . taknak cakap banyak . biar gambar pulak bercerita . macam busan je ayat aku kan . barangkali kekok menulis . 




Pre Convo .



















Di hari mengepit sekeping ijazah .






























Walaupun MakPah dan Uncle Bun takde , tapi kawan kawan pengganti mereka . terima kaseh kepada kawan kawan yang sentiasa ada . sebelum masuk dewan sempat sedih kemaen bila telefon MakPah , beliau suruh ambil gambar banyak banyak . oh ! sedih sangat ok rasanya .*sambil kesat airmata*


Di kesempatan ini , aku ingin mengucapkan ribuan penghargaan dan terima kaseh kepada MakPah dan Uncle Bun yang selalu menyokong di belakang , kawan kawan yang selalu ada di kala sedih dan gembira , supervisor supervisor yang hebat dan selalu membakar semangat untuk terus berjuang , lecturers yang banyak memberi tunjuk ajar dan akhir sekali kepada diri sendiri yang memang selalu emo tapi berjaya menamatkan apa yang perlu ditamatkan . semua ini adalah takdir dan kurniaan Allah yang banyak mengajar aku jadi manusia yang lebih baek . Alhamdulillah untuk semua nikmat ini . macam speech best student kan . kah . kah . kah . 


Oh ! ya . aku masih menganggur . ada siapa siapa nak offer kerja pleaseeeee ? tolong menolong amalan mulia . dan dan . 


:)